Mezoterapija bez igle - Mezoporacija lica i tela
 

 

Sada je period kada bi trebalo posvetiti dodatnu pažnju vašoj figuri i posebno vašem celulitu. Ide zimsko vreme za koje je karakteristična ''teža'' ishrana, idu slave, ide dakle period kada se svi lako prepustimo uživanju u obilnijoj hrani. Time ćemo najverovatnije dodati neki kilogram svojoj težini i povećati sloj neželjenog masnog tkiva. Stoga nije na odmet upozorenje, naročito onima koji imaju problema sa celulitom: to je ozbiljan protivnik i nemojte očekivati da ćete se te nevolje rešiti jednostavno i brzo, čim grane proleće i pređete na lakšu ishranu. Pravi savet je zato: ne oklevati već započeti sa tretmanom celulita odmah!

Najboljom predohranom za dobro zdravlje, dugotrajnu mladost i lep izgled po pravilu se smatraju: uravnotežena ishrana, dobar san, izbegavanje stresa i, naravno, sofisticirani kozmetološki tretmani. Veliki broj stručnjaka, ne bez razloga, smatra da su Mezoterapija bez igle odnosno Mezoporacija i Tripollar metoda korišćenja radiotalasne energije tj. radiofrekvencija, dve danas najuspješnije nehirurške metode estetske medicine.

Zahvaljujući razvoju tehnologije, primenom sofisticiranih aparatura i novih kozmetičkih formula, tretmani u modernim kozmetološkim centrima i kozmetičkim salonima dokazanog ugleda, na zadovoljstvo i klijenata i kozmetologa, postaju sve jednostavniji, neuporedivo delotvorniji i uz to znatno prijatniji za klijente.


Šta je mezoterapija bez igle

Mezoterapija bez igle /no needle/, često nazvana virtuelna mezoterapija, je savremena,  neinvazivna, naučno zasnovana i klinički testirana bezbedna metoda za negu lica i tela kojom je omogućeno ubacivanje aktivnih supstanci duboko u slojeve kože i potkožno tkivo korišćenjem postupka mezoporacije.
To je visoko delotvoran i bezbedan postupak koji u potpunosti odstranjuje tradicionalne injekcije s iglama i mikro-iglama. Zasniva se na elektroporaciji i elektroosmozi čime se istovremeno vrši poboljšanje metabolizma i dopremanje hranjivih materija kako površinski tako i duboko smeštenim ćelijama, pojačava cirkulacija krvi i limfe, podstiče limfna drenaža i detoksikacija, a pojedini proizvodi za negu kože se neuporedivo efikasnije apsorbuju.Mezoterapija bez igle bi se slikovito mogla opisati kao “injekcioni sistem koji ne koristi igle”, jer se unošenje lekova i bioaktivnih supstanci vrši preko kože t.j. transdermalno. Posebno je značajno što je postupkom dermoelektroporacije moguće neivazivnim putem preko kože, a ne ubodima iglama, u kožu i potkožno tkivo uneti i velike molekule, kao što su hijaluronska kiselina, fosfatidil holin, kolagen, vitamini, diuretici, vazdilatori i dr.


Na ovaj način se telu, i koži posebno, direktno usmeravaju supstance neophodne za njeno lečenje, negu i bolje funkcionisanje. Njihova penetracija je višestruko veća od penetracije kozmetičkih preparata kada se oni nanose utrljavanjem u kožu. Utvrđeno je da kod takvog nanošenja preparata, kao i kod primene ostalih dosadašnjih bioloških tretmana, svega oko 10 % aktivne supstance prodire u dublje slojeve kože. Mezoterapija bez igle međutim omogućava da se apsorpcija primenjenih aktivnih supstanci (hijalurona,kolagena,vitamina i ostalih biostimulanasa) poveća i do 99% na dubini do 1 cm, odnosno do 65% na dubini do 6 cm, što pruža zaista izvanredne mogućnosti u različitim estetskim tretmanima.

Metoda je inače i od strane FDA (Komisija za hranu i lekove u SAD), dozvoljena kao alternativa injekcijama.

 


Na čemu se zasniva mezoporacija

Ćelijska membrana se sastoji od dvojnog lipidnog sloja koji odvaja citoplazmu (u kojoj se u osnovi odvijaju svi procesi hemijske razgradnje hranjivih materija i stvaranja energije potrebne za sve ćelijske funkcije i životne aktivnosti) od spoljnjeg sadržaja. Kroz lipidnu ćelijsku membranu molekuli mogu prolaziti difuzijom prema striktno definisanim biohemijskim i elektrofiziološkim uslovima.

Sastavni deo građe ovog dvojnog sloja su “proteinske pore” ili “hidrofilni kanali” koji imaju funkciju da omoguće prolaz malih molekula i jona kroz ćelijsku membranu, koja inače na drugačiji način ne može biti pređena. Pre nekoliko godina je otkriveno da ovi “kanali” mogu biti kratkotrajno aktivirani odnosno otvoreni i dodatno prošireni posebnim fizičkim impulsima kojima se deluje na ćeliju postupkom koji se naziva elektroporacija.

 

Elektroporacija je prema tome fenomen indukovan dejstvom specifičnih električnih impulsa tačno određenih karakteristika na ćelijsku membranu, koji su sposobni da generiraju privremene hidrofilne (vodene) kanale – mezopore – tako da aktivne supstance, bilo da su to kozmetički preparati ili lekovi, mogu kroz njih penetrirati u ćeliju.

Inače za otkriće hidrofilnih kanala i mehanizma i strukture jonskih kanala, naučnici Dr. Peter Agre i  Dr. Roderick MacKinnon su 2003. godine dobili Nobelovu nagradu iz oblasti hemije.

Čemu je namenjena

TRETMANI LICA I GLAVE

 • podmlađivanje kože
 • duboka hidratacija kože
 • uklanjanje i smanjivanje bora
 • mezobotoks tj. postizanje blagog efekta botoks tretmana ali bez toksina
 • zatezanje kože i lifting
 • smanjivanje i otklanjanje hiperigmentacije
 • crvenilo i prošireni kapilari
 • melazma
 • ćelavost kod muškaraca i žena

Efekat zatezanja kože postiže se tako što aktivni sastojci omekšavaju teksturu kože, a stimulacijom fibroblasta i aktiviranjem kolagenske sinteze stvara se lifting efekat. Ono što je značajno kod tretmana zatezanja kože i liftinga jeste da se uz efekat liftinga ostvaren mezoterapijom bez igle vrši istovremeno i pomlađivanje i oporavak kože. Pri tome se vidno poboljšavaju njena struktura, izgled i kvalitet, za razliku od hirurškog liftinga gde su potrebni dodatni posebni tretmani za ostvarenje tih efekata. Uz to, nakon tretmana ostaje mnogo prirodniji izgled lica, čime je u potpunosti očuvana njegovu personalnost i jedinstvenost.

 

 

TRETMANI TELA

 • redukcija celulita
 • toniranje kože i vraćanje njenog sjaja
 • lipoliza
 • smanjenje obima i volumena
 • zatezanje opuštene kože
 • strije
 • fizikalna terapija – ublažavanje bolova
 


Tretmani celulita 

Mezoterapija je zbog svoje izuzetna delotvornosti danas veoma popularan tretman za redukciju celulita. Treba naglasiti da je borba protiv ove pošasti ženske populacije neuporedivo uspešnija ako se tretmani započnu u ranim fazama razvoja celulita. Zato je kod celulita najbolji savet: pravi trenutak za započinjanje tretmana jeste sada, odmah. Današnji kozmetološki postupci Mezoterapija bez igle i Tripollar metoda radiofrekvencije predstavljaju moćna oruđa u toj borbi jer njima možete na dugoročnoj osnovi redukovati celulit. Važno je isto tako imati u vidu da vas bez efikasnih kozmetoloških tretmana ni naporne fizičke vežbe ni rigorozne dijete ne mogu rešiti ovog estetskog, a u njegovim poodmaklim bolnim fazama, i zdravstvenog problema.

Posebno treba istaći da se ovim postupkom mogu tretirati i klijenti sa proširenim venama i problemima sa kapilarima, kojima su mnogi anticelulitni tretmani inače nedostupni jer su, zbog u njima primenjenih procedura, kao takvi kontraindikovani
.


Koje su prednosti mezoterapije bez igle
 
Klasična mezoterapija je podrazumevala ubrizgavanje određenih aktivnih supstanci u kožu iglama, najčešće s ciljem topljenja masti kod celulita i lokalizovanih masnih naslaga, ili za uklanjanje bora. Predstavljala je invazivan estetski tretman koji je i pored upotrebe anestetika, zbog velikog broja uboda iglicama bio praćen bolom, rizikom od infekcija i vidljivim podlivima i modricama na mestu tretmana koje su dugo ostajale, pa se lice moralo prekrivati jakim puderima. Tretmani su neretko izazivali alergijske reakcije i za mnoge klijente predstavljali traumatično iskustvo.


 

Prednosti mezoporacije u odnosu na klasičnu mezoterapiju su višestruke:

 • neinvazivna je i potpuno je bezbolna
 • nema podliva, modrica ni otoka, niti potrebe za anesteticima
 • nema rizika od infekcije niti, kao ranije, od čestih alergijskih reakcija
 • penetracija aplikovanih supstanci je mnogostruko veća
 • aktivne supstance se unose ravnomerno u kožu
 • može se ostvariti potpuna personalizacija prema potrebi klijenta
 • nema potrebe za oporavkom i bolovanjem
 • ukupni estetski efekti su neuporedivo bolji
Ko može da je koristi i kako se sprovodi tretman
 

Tretman mezoterapije nema neželjenih propratnih pojava i mogu ga koristiti osobe svih starosnih dobi.

Broj tretmana zavisi od vrste problema koji se rešava i regije koja se tretira.
Svaki pojedinačan tretman traje od 60 do 90 minuta i najčešće je potrebno uraditi seriju od 6 do 8 tretmana.

Dosadašnja iskustva potvrđuju da ni višestruko ponavljanje tretmana nema bilo kakve neželjene efekte i da se može bezbedno višekratno primenjivati prema potrebi i želji klijenta.

Sam postupak je veoma ugodan za klijente, bez bilo kakvog neprijatnog osećaja za vreme njegovog trajanja. Tretmanski parametri mogu da se usklađuju sa potrebama svakog klijenta ponaosob prema specifičnostima njegovih estetskih potreba i želja. Personalizacija se vrši u dogovoru klijenta i terapeuta uz prethodni besplatni pregled i konsultaciju lekara specijaliste. Po završetku svakog tretmana klijent se vraća svojim uobičajenim aktivnostima bez ikakvog ograničenja.

Umesto zaključka
 
Mezoterapija bez igle je veoma efektan i siguran tretman. Koristi proces elektroporacije i elektroosmoze čime  se izabrane supstance ubacuju duboko u kožu i podkožno tkivo (i do 10mm dubine), i tu ostaju i do dva meseca. Apsorpcija aplikovanih supstanci je nekoliko stotina puta veća nego kada se ti kozmetički preparati nanose uobičajenim metodom utrljavanjem u kožu. Ovako visok stepen penetracije omogućava ne samo neuporedivo bolje korišćenje primenjenih preparata, a time i njihovo efikasnije dejstvo, već se vremenski skraćuje ceo tretmanski postupak i smanjuju ukupni troškovi.

Mezoterapija bez igle je terapijska procedura koja se veoma uspešno kombinuje i dopunjava sa ostalim komplementarnim procedurama, pre svega sa raznim vrstama pilinga, ultrazvukom, radiotalasnom lipolizom i radiotalasnim liftingom kao i limfnom drenažom. Na taj način moguće je postići zaista sjajne rezultate i ostvariti željene estetske ciljeve.

 
 
design by NormaReclamare