Ultrazvučna lipoliza i tonifikacija
 
Šta je ultrazvuk

To  je jedna od vrlo efikasnih metoda za otklanjanja celulita  i adipoznih (masnih) naslaga upotrebom aparata koji koristi ultrazvučne talase.
Aparat u našem Centru je najnovije dostignuće italijanske firme S.I.E., lidera u istraživanju i primeni novih tehnologija u estetskoj i sportskoj medicini i kozmetologiji.

 Veoma uspešno se primenjuje u tretiranju svih regija zahvaćenih celulitom: stomak, butine, zadnjica, bokovi, ruke, kolena i gležnjevi.
Šta posebno treba istaći kod celulita
U tretmanu celulita uspeh prvenstvano zavisi od tri činioca:

  • stručnosti pri dijagnostifikovanju vrste i faze celulita
  • vrste primenjenog tretmana i vrste i kvaliteta aparature
  • starosti celulita jer se daleko najbolji rezultati, ostvaruju u slučaju mekanog, celulita prvog stepena.

Zato je od izuzetna važnosti:

  • ne odlagati sa početkom sprovođenja ispravnih tretmana preveniranja i redukcije celulita
  • raditi to samo u nekom od kredibilnih centara osposobljenih za takve tretmane i u pogledu dijagnostifikovanja i u pogledu odgovarajuće procedure

  

Kako deluju ultrazvučni talasi
Ultrazvučni talasi su talasi visoke frekvencijom koje ljudsko uho ne može registrovati. Aparati s ultrazvukom se već dugo koriste u medicini za dijagnostiku i terapiju. Njihova upotreba u kozmetičke svrhe je novijeg datuma. U kozmetologiji su našli višestruku primenu jer su se pokazali dragocenim u tretiranju masnih naslaga a isto tako i u tretmanima nege lica SkinBella metodom.

Dejstvo ultrazvučnih talasa na masno tkivo u osnovi je sledeće:
Prolazeći kroz adipozne naslage ultrazvučni talasi gube deo svoje energije zbog prirodnih barijera u živom organizmu. Ovaj proces je poznat kao efekat slabljenja  ultrazvučnih talasa jer se dio energije pretvara u toplotu. Time izazivaju povišenje temperature u adipocitima tj. masnim ćelijama i ubrzavanje metaboličkih reakcija kod njih. Ovo dalje dovodi do pokretanja prirodnog procesa lipolize tj. otpuštanja masti iz masnih ćelija i njihovog prelaza u slobodne masne kiseline, koje se zatim delom troše kao energetsko gorivo za rad mišića a delom se prirodnim putem eliminišu iz organizma.

Kada se ultrazvukom deluje na telesno tkivo, ultrazvučni talasi gube deo svoje energije zbog prirodnih barijera u živom organizmu. Ovaj proces je poznat kao efekat slabljenja  jer se dio energije pretvara u toplotu.

Svojim delovanjem ultrazvučni talasi takođe izazivaju naizmeničnu kompresiju i dilataciju tkiva. Osim što tako vrše vrlo efikasnu dubinsku masažu tkiva, dejstvo ovih talasa za posledicu ima i povećanu propustljivost ćelijskih membrana i pospešivanje metabolizma ćelija. To dovodi do boljeg snabdevanja ćelija kiseonikom i hranjivim materijama, i efikasnijeg oslobađanja od štetnih otpadnih materija i njihovog uklanjanja iz organizma.
Ultrazvučna mikromasaža poboljšava prokrvljenost pojačnjem dotoka krvi, a takođe i dubinski zagreva tkivo. Time se pospešuje penetracija kozmetičkih preparata kao što su ekstrakt bršljana, serumi za lipolizu i tonifikaciju i razni sinergetski proizvodi, ne samo u površinske već i u dubinske slojeve kože.

Krajnji rezultat je lepa i zategnuta koža bez celulita.

Reč više o dejstvu ultrazvučnih talasa
U interakciji ultrazvučnih talasa i bioloških tkiva potpomažu se mehaničke, termalne i hemijske aktivnosti.

Mehaničke aktivnosti se generišu kada se čestice tkiva pokreću i dolaze u kontakt sa ultrazvučnim talasima. Oni povećavaju propustljivost membrane i doprinose unutrašnjoj separaciji tečnosti.

Termalna aktivnost u osnovi zavisi o otpornosti tkiva. Ultrazvučni talasi prolaze kroz meko tkivo i izazivaju povišenje temperature u njegovim ćelijama, čime se ubrzavaju metaboličke reakcije u njima.

Hemijska reakcija potpomaže jednako promenu kiselosti tj. pH vrednosti, kao i membransku propustljivost.
 
 
design by NormaReclamare